Najbolji savjeti za mušku njegu: Poboljšajte svoje zdravlje i stil

Unazad par godina osobna higijena muškaraca prolazi kroz značajne promjene. Tradicionalno, muška se njega svodila na osnovne higijenske rutine poput brijanja i tuširanja, međutim danas svjedočimo sve većem naglasku na sveobuhvatnoj njezi i brizi o muškom izgledu i zdravlju.

Kako pravilno njegovati mušku kožu?

Svaka je koža drugačija pa je dobro koristiti kozmetiku prilagođenu vlastitom tipu. Postoji normalna, masna, suha i kombinirana vrsta kože. Kombinirana je ujedno i najzahtjevnija pa se tako npr. na čelu, nos i brada (tzv. T-zona) koža masna, dok su obrazi suhi. Pravilnim izborom kozmetičkih proizvoda dobiti ćemo zdravu kožu i njegovan izgled.  

Kako pravilno koristiti proizvode za njegu kože?

Pravilna upotreba proizvoda za njegu kože uključuje čišćenje, toniranje i nanošenje kreme. Bonus koji možete dodati su razni serumi. Vitamin C će vašoj koži donijeti svježinu, Vitamin A poznat kao retinol pomoći će vam smanjiti pore i nečistoće sa lica, Hyaluron će poboljšati elastičnost kože. Danas je tržište prepuno seruma za raznorazne namjene, slušajte svoju kožu jer zdrava koža donosi njegovan izgled i sampouzdanje.

Kako se brinuti o bradi i brkovima?

Brada i brkovi postali su simbol muškosti i stila. Za održavanje koristite specijalizirana ulja i balzame. Redovito ih četkajte i šišajte kako biste održali željeni izgled.

Kako se pravilno obrijati?

Da bi smanjili iritaciju i posjekotine, koristite toplu vodu za omekšavanje kože, neizostavan je kvalitetan brijač i gel za brijanje. Nakon brijanja obavezno nanesite bogatu hidratantnu kremu.

Kako se boriti protiv gubitka kose?

Gubitak kose pogađa mnoge muškarce tijekom života. Najčešći faktori su genetika, hormoni, stres ili loš način života. Prevencija gubitka kose uključuje zdravu prehranu, redovito pranje kose, izbor nježnih šampona i tjelovježba odnosno otpuštanje stresa. Svakako je poželjno koristiti suplemente i preparate koji će potaknuti rast i jačanje postojeće kose.

Kako brinuti o mentalnom zdravlju?

Briga o mentalnom zdravlju jednako je važna kao i briga o našem izgledu. Razgovarajte o svojim osjećajima, potražite podršku stručanjaka kada je to potrebno, budite fizički aktivni. Uravnotežen način života donijeti će Vam osjećaj zadovoljstva.

 Kako se oblačiti u skladu sa modom i razviti vlastiti stil?

Kroz život proći ćete kroz različite faze: škola, fakultet, posao, pa će se tako i Vaše odijevanje razlikovati ovisno o fazi u kojoj se nalazite. Upoznajte svoju figuru i tijelo, razumijevanjem svog tijela pomaže vam da odaberete odjeću koja će istaknuti vaše dobre strane i sakriti nedostatke. Budite otvorenog uma, eksperimentiranjem različitih stilova i kombiniranjem odjeće i različitih dodataka ponekad možete otkriti neočekivano. Osvježite ormar osnovnim komada koji su univerzalni i mogu se lako kombinirati, npr. klasične košulje, dobar komad traperica i cipela. Ključ pravog stila je samopuzdanje. Bez obzira na to što nosite, nosite to sa ponosom i samopuzdanjem.

1.0.1576:851cd9b2332af1b5bb6b3d9d00bd53fc214b6f93