Njega kože osoba s dijabetesom

Eucerin UreaRepair

Dijabetes je kompleksna metabolička bolest koja može imati značajan utjecaj na različite dijelove tijela, uključujući i kožu. Osobe s dijabetesom često su podložne raznim dermatološkim problemima, stoga je važno posvetiti posebnu pažnju njezi kože kako bi se spriječile komplikacije.

Osobe s dijabetesom često se suočavaju s izazovima vezanim uz kožu. Visoka razina glukoze u krvi može utjecati na cirkulaciju i oštetiti živce, što rezultira suhom kožom, svrbežom i smanjenom sposobnošću kože da se sama izlječi. Osim toga, povećava se rizik od infekcija, ulceracija i drugih dermatoloških problema.

 

Nježno čišćenje

Brojni sapuni i gelovi za pranje sadržavaju jake alkalijske sapune koji ispiru epidermalne lipide i hidratizirajuće čimbenike koji su sastavni dio prirodne zaštitne barijere kože te na taj način kožu čine podložnom suhoći i nadražajima.

Eucerin UreaRepair ORIGINAL fluid za pranje s 5% ureje nudi nježne formule koje ne isušuju kožu i koja se može koristiti svakodnevno.

Eucerin UreaRepair ORIGINAL fluid za pranje sa 5% ureje sadržava isključivo blage sastojke te je stoga pogodan za pranje suhe do izrazito suhe i grube kože. Formula ostavlja kožu glatkom i podatnom te je idealna za svakodnevno čišćenje jer hidratizira i pospješuje funkciju prirodne barijere kože.

Redovita hidratacija

Osobe s dijabetesom često susreću suhu kožu kao jedan od čestih simptoma povezanih s ovim zdravstvenim stanjem. Održavanje optimalne razine hidratacije postaje ključno za očuvanje zdravlja kože i prevenciju potencijalnih komplikacija.

Jedan od takvih preparata je Eucerin UreaRepair PLUS losion za tijelo s 5% ureje i ceramidima. Ova formulacija donosi intenzivnu hidrataciju, pomažući koži zadržati optimalnu razinu vlage. Urea, aktivni sastojak ovog losiona, djeluje kao snažan ovlaživač, omogućujući dugotrajnu hidrataciju koja je posebno važna za suhu, grubu kožu koja može biti prisutna kod osoba s dijabetesom.

Ceramidi, koji se također nalaze u sastavu, igraju ključnu ulogu u očuvanju zaštitne barijere kože. Ovi lipidi pomažu u jačanju strukture kože, čime se smanjuje gubitak vlage i sprječava daljnje isušivanje. Kombinacija ureje i ceramida u Eucerin UreaRepair PLUS losionu pruža ne samo trenutno olakšanje suhe kože, već i dugotrajan učinak koji podržava svakodnevnu njegu.

Preporučuje se redovito korištenje ovog losiona kao dijela dnevne rutine njege kože, posebno nakon tuširanja ili kupanja dok je koža još vlažna. Ovaj preparat pruža ne samo hidrataciju već i osjećaj ugode, čime podržava cjelokupno zdravlje kože kod osoba s dijabetesom.

 

Briga o zdravlju kože na stopalima

Osobe s dijabetesom često imaju smanjeni osjećaj u ekstremitetima, pa je važno izbjegavati ozljede, posebno na stopalima.

Koža na stopalima prirodno je deblja i grublja od kože na ostatku tijela i osobito je osjetljiva na suhoću. Noge su često izložene pritisku i trenju koji dolazi od tvrdih površina ili neodgovarajuće obuće, a ta naprezanja mogu uzrokovati isušivanje kože, osobito na jastučićima peta.

Eucerin UreaRepair PLUS krema za njegu stopala sa 10% ureje pruža suhoj i gruboj koži potrebnu dnevnu njegu. Sadržava jedinstvenu i visoko učinkovitu kombinaciju sastojaka - urea,ceramidi, prirodni čimbenici zadržavanja vlage (NMF) -koji vežu vlagu i obnavljaju prirodnu zaštitnu barijeru kože kako bi se spriječio daljnji gubitak vlage. Formula klinički i dermatološki dokazano pruža trenutno olakšanje i intenzivnu, dugotrajnu hidratizaciju, odgađa simptome suhe kože do 48 sati. Koža ponovno izgleda meko bez natisaka i zadebljanja.

Eucerin UreaRepair PLUS krema za njegu stopala sa 10% ureje prikladna je za zrelu kožu i kožna stanja kao što su kseroza, dijabetes i psorijaza. Također se može koristiti i kao pomoćna njega.

Redoviti pregledi stopala i nošenje udobne obuće ključni su za prevenciju ozbiljnih komplikacija.

1.0.1576:851cd9b2332af1b5bb6b3d9d00bd53fc214b6f93